1. Definities
1. Tenzij de context anders vereist, hebben de volgende termen in het kader van deze overeenkomst de volgende betekenis.
2. Algemene Voorwaarden: de door Boxing Sisters gebruikte Algemene Voorwaarden.
3. Fitness: een dienst gericht op lichamelijke en/of geestelijke activiteit.
4. Klant: een natuurlijke persoon die niet handelt in de uitoefening van een beroeps- of bedrijfsactiviteit en een overeenkomst voor fitnessdiensten afsluit.
5. Bedrijf: Boxing Sisters.
6. Overeenkomst: overeenkomst tussen het bedrijf en de klant voor het verlenen van fitnessdiensten.
2. Toepassingsgebied
1. Op de zakelijke relaties tussen het bedrijf en de klant zijn uitsluitend deze Algemene Voorwaarden van toepassing in de op het moment van het sluiten van de overeenkomst geldende versie.
3. Sluiten van de Overeenkomst
1. Door het invullen van het formulier “Ik wil startinformatie ontvangen” op de website van het bedrijf geeft de klant haar interesse aan in een door het bedrijf georganiseerde cursus. Voor het verzenden van het formulier heeft de klant de mogelijkheid om de ingevulde gegevens te controleren. Na het verzenden van het formulier ontvangt de klant een automatisch gegenereerde e-mail of een automatisch gegenereerd WhatsApp-bericht. In dit bericht ontvangt de klant alle informatie over het sluiten van de overeenkomst. Met de ontvangst van deze automatische e-mail of WhatsApp-bericht komt nog geen overeenkomst tot stand.
2. De overeenkomst tussen het bedrijf en de klant komt tot stand met de betaling van de vergoeding voor de cursus of het lidmaatschap. De betaling kan plaatsvinden door het klikken op een link in de automatisch gegenereerde e-mail of het automatisch gegenereerde WhatsApp-bericht, waarbij de klant naar een betalingspagina van het bedrijf wordt geleid. Op deze pagina kan de klant de betaling verrichten via een door het bedrijf aangeboden betaaldienst. Met de succesvolle betaling komt een overeenkomst tussen het bedrijf en de klant tot stand.
3. De inhoud van de overeenkomst evenals de overige door het bedrijf aan de klant verstrekte documenten moeten strikt vertrouwelijk worden behandeld.
4. Overeenkomsten met minderjarigen (onder 18 jaar) kunnen niet worden gesloten. Deelname is alleen toegestaan voor volwassenen vanaf 18 jaar.
4. Herroepingsrecht
1. Klanten hebben het recht om de overeenkomst binnen veertien dagen na totstandkoming zonder opgave van redenen te herroepen. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet de klant het bedrijf via een formulier laten weten dat de overeenkomst wordt herroepen. Het formulier kan per post, fax of e-mail naar het bedrijf worden gestuurd. Om aan de herroepingstermijn te voldoen, is het voldoende om het formulier voor het verstrijken van de herroepingstermijn te verzenden. Het herroepingsrecht eindigt echter met het voortijdig gebruik van de fitnessdienst door de consument.
2. Als een consument de overeenkomst herroept, zal het bedrijf alle betalingen die door de consument zijn gedaan onverwijld en uiterlijk binnen 14 dagen na de dag waarop de mededeling over de herroeping is ontvangen, terugbetalen. Voor deze terugbetaling gebruikt het bedrijf hetzelfde betaalmiddel dat de consument bij de oorspronkelijke betaling heeft gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen; in geen geval worden aan de consument kosten in rekening gebracht voor deze terugbetaling.
5. Diensten en Omvang van de Diensten
1. De aard en omvang van de diensten zijn afhankelijk van het fitnesscontract en de aangeboden en gekozen aanvullende diensten of -pakketten (bijv. persoonlijke coaching).
2. Het lidmaatschap is persoonlijk. Een overdracht van het lidmaatschap aan derden is zonder schriftelijke toestemming van het bedrijf uitgesloten.
6. Duur van het Contract en (Voortijdige) Beëindiging van de Overeenkomst
1. Het bedrijf biedt de klant minstens één van de volgende keuzes:
1.1 De beginnerscursus, waarbij de klant 16 credits (recht op deelname aan 16 cursussen) ontvangt die zij binnen een periode van 11 weken vrij kan gebruiken voor een van de door het bedrijf aangeboden cursussen (Boxing Sisters beginners- en gevorderdencursussen). Het contract eindigt automatisch na verbruik van de credits of na afloop van de 11-wekenperiode en vereist geen verdere opzegging. Een tussentijdse opzegging zonder belangrijke reden is hier uitgesloten.
1.2 Een flexibel lidmaatschap voor een periode van vier weken, dat maandelijks kan worden opgezegd met een opzegtermijn van een maand. Deelname aan een beginnerscursus is een vereiste voor dit lidmaatschap.
1.3 Een loyaliteitslidmaatschap voor een periode van minstens een jaar, dat na afloop van deze contractperiode maandelijks kan worden opgezegd met een opzegtermijn van een maand. Deelname aan een beginnerscursus is een vereiste voor dit lidmaatschap.
2. Indien er geen tijdige opzegging plaatsvindt, wordt het contract stilzwijgend met 4 weken verlengd. Het verlengde contract kan op elk moment worden opgezegd met inachtneming van de opzegtermijn van een maand.
3. Indien het contract voor een langere periode dan een jaar wordt afgesloten, kan de klant het contract na afloop van deze periode opzeggen met inachtneming van een opzegtermijn van een maand.
4. Een buitengewone opzegging door de klant is mogelijk indien:
4.1 de consument zijn woonplaats buiten een straal van 20 km van de fitnessstudio verplaatst waarvoor het lidmaatschap is afgesloten. Dit moet worden aangetoond door een inschrijving in het bevolkingsregister.
4.2 de klant vanwege een blessure of ziekte, waardoor het voortgezet gebruik van de diensten van het bedrijf onmogelijk of schadelijk zou zijn. Indien het gebruik van afzonderlijke, niet onbeduidende delen mogelijk blijft, is een buitengewone opzegging niet toegestaan.
4.3 de klant zwanger is.
5.1 De opzegging van het contract moet schriftelijk gebeuren.
6.1 Naast de in lid 4 genoemde opzegmogelijkheid heeft de klant ook de mogelijkheid om het contract te bevriezen. De klant kan bij een ziekte of blessure, waardoor het gebruik van de diensten van het bedrijf langer dan een maand onmogelijk of schadelijk zou zijn, aangeven dat zij de fitnessactiviteiten langer dan een maand niet kan gebruiken, waardoor de contractduur met deze periode wordt verlengd zonder dat er voor deze periode extra contributiekosten in rekening worden gebracht.
7. Een buitengewone opzegging door het bedrijf is met onmiddellijke ingang mogelijk indien:
7.1 De klant een of meer bepalingen van deze voorwaarden of de geldende (huis)regels overtreedt.
7.2 de consument zich tegenover de ondernemer of een contractpartij van de ondernemer onrechtmatig heeft gedragen.
7.3 Als de klant in gebreke blijft met de betaling van een bedrag dat gelijk is aan twee maandelijkse bijdragen, heeft het bedrijf het recht om de overeenkomst zonder opzegtermijn te beëindigen.
7. Prijzen en Prijswijzigingen
1. De lidmaatschapsbijdrage moet vooraf worden betaald.
2. Eventuele prijsverhogingen worden door de ondernemer 2 weken van tevoren aangekondigd.
3. In het geval van een prijsverhoging heeft de klant het recht om de overeenkomst binnen een maand na de bekendmaking van de prijsverhoging op te zeggen. De vooraf betaalde lidmaatschapsbijdrage wordt terugbetaald.
4. De opzegmogelijkheid volgens lid 3 geldt niet voor prijsaanpassingen op basis van een prijsindexering tot maximaal €60 per jaar of voor prijsaanpassingen die direct voortvloeien uit de wet, zoals die in verband met de btw.
8. Verplichtingen van het Bedrijf/de Aanbieder
1. Het bedrijf garandeert dat de geboden faciliteiten en diensten voldoen aan de overeenkomst.
2. Het bedrijf moet de voorzieningen onderhouden.
3. Het bedrijf garandeert dat de trainers of toezichthouders over voldoende kennis beschikken die doorgaans mag worden verwacht.
4. Het bedrijf zorgt ervoor dat er voldoende EHBO-middelen beschikbaar zijn.
5. Het bedrijf neemt maatregelen om schade of verlies van eigendommen van klanten te voorkomen.
9. Verplichtingen van de Klant
1. De klant moet zich houden aan de instructies van de aanbieder en de (huis)regels.
2. De klant moet het bedrijf informeren over elke medische contra-indicatie die spreekt tegen het beoefenen van de sport.
3. De klant moet de instructies van het bedrijf of zijn medewerkers opvolgen. De klant mag geen apparaten of voorzieningen gebruiken die haar niet vertrouwd zijn. Als de klant niet bekend is met een of meer apparaten of voorzieningen, moet zij dit aan het bedrijf melden, zodat het kan uitleggen hoe de apparaten of voorzieningen moeten worden gebruikt.
4. De klant mag de apparaten en voorzieningen niet gebruiken als zij onder invloed is van alcohol, drugs, medicijnen of stoffen die als doping worden aangemerkt.
5. De klant mag niet roken in de fitnessruimtes die door het bedrijf ter beschikking worden gesteld.
6. De klant moet het bedrijf tijdig schriftelijk of elektronisch informeren over wijzigingen in
het postadres, e-mailadres, rekeningnummer en telefoonnummer.
10. Tijdelijke Wijzigingen
1. Het bedrijf kan tussentijds wijzigingen aanbrengen in de aangeboden diensten, faciliteiten en openingstijden. Het bedrijf zal de geplande wijzigingen minstens 4 weken van tevoren aankondigen.
2. In het geval van wijzigingen volgens lid 1 ten nadele van de klant, heeft deze het recht om de overeenkomst op te zeggen met een opzegtermijn van een maand na de bekendmaking. In het geval van een opzegging wordt de vooraf betaalde lidmaatschapsbijdrage terugbetaald.
11. Betaling
1. De verschuldigde lidmaatschapsbijdragen worden op de overeengekomen manier geïnd.
2. Na het verstrijken van de betalingstermijn treedt automatisch betalingsachterstand in. Het bedrijf zal de klant hiervan schriftelijk op de hoogte stellen en haar de mogelijkheid geven om het verschuldigde bedrag binnen twee weken te betalen.
3. Na het verstrijken van de nieuwe betalingstermijn behoudt het bedrijf zich het recht voor om de klant achterstandskosten in rekening te brengen. Hieronder vallen bankkosten voor storneringen, aanmaningskosten bij betalingsachterstand, etc., evenals de kosten van passende juridische stappen. Bovendien heeft het bedrijf het recht om de klant de toegang tot de fitnessfaciliteiten te ontzeggen.
12. Aansprakelijkheid
1. Het bedrijf is niet aansprakelijk voor materiële (bijv. diefstal) of immateriële schade (bijv. verwondingen) die tijdens de training, wedstrijden of andere activiteiten ontstaan. Dit geldt niet voor aansprakelijkheid wegens schending van een essentiële contractuele verplichting en voor aansprakelijkheid voor schade van de klant als gevolg van letsel aan leven, lichaam of gezondheid, evenals voor schade die voortvloeit uit een opzettelijke of grove nalatige plichtsverzuim van het bedrijf, haar wettelijke vertegenwoordigers of hulppersonen. Essentiële contractuele verplichtingen zijn die waarvan de nakoming de correcte uitvoering van de overeenkomst überhaupt mogelijk maakt en op de naleving waarvan de contractpartner regelmatig mag vertrouwen. Als essentiële contractuele verplichting van het bedrijf geldt met name, maar niet uitsluitend, het voortdurende beschikbaar stellen van de in § 8 van de overeenkomst genoemde faciliteiten. De klant wordt uitdrukkelijk geadviseerd om geen waardevolle voorwerpen mee te nemen.
2. Boksen is een fysiek veeleisende sport. Klanten wordt daarom aangeraden om bij hun huisarts naar hun gezondheidstoestand te informeren, zodat zij verantwoord kunnen deelnemen aan de training en eventueel wedstrijden.
3. De bokssport brengt risico’s met zich mee. Met de ondertekening van het aanmeldingsformulier verklaart de klant (of een wettelijke vertegenwoordiger) dat hij/zij op de hoogte is van deze risico’s en deze als zijn/haar eigen risico accepteert.
13. Gegevensbescherming
1. De via het boekingsformulier verzamelde gegevens worden door Boxing Sisters opgeslagen, gebruikt en eventueel doorgegeven voor zover dit nodig is voor het verlenen van de contractuele diensten. Rechtsgrondslag is Art. 6 lid 1 zin 1 lit. b en f AVG en eventueel de toestemming overeenkomstig Art. 6 lid 1 zin 1 lit. a en Art. 9 lid 2 lit. a AVG. Verdere verwerking vindt alleen plaats als de klant toestemming heeft gegeven of als er een wettelijke toestemming bestaat.
14. Slotbepalingen
1. De klant moet bij het afsluiten van het fitnesscontract waarheidsgetrouwe informatie verstrekken over contractrelevante persoonlijke gegevens. De klant moet het bedrijf onverwijld op de hoogte stellen van elke wijziging in contractrelevante gegevens (naam, adres, bankgegevens, etc.).
2. Als afzonderlijke bepalingen van deze Algemene Voorwaarden ongeldig zijn of worden, blijft de geldigheid van de Algemene Voorwaarden in alle andere opzichten onaangetast.
3. Op de contractuele relatie tussen de partijen is uitsluitend het Nederlands recht van toepassing, voor zover niet dwingend consumentenbeschermingsrecht van de EU-lidstaat waarin het lid zijn woonplaats heeft, van toepassing is. De contracttaal is Nederlands. De contracttaal is Nederlands.